1 min de citit
Studiul geotehnic

Studiul geotehnic

Studiul geotehnic este o analiza complexa a unui teren si a capacitatii acestuia de a sustine in siguranta o constructie. In cadrul acestui studiu exista concluzii, recomandari, precum si posibile solutii de amenajare a terenului. Studiul geotehnic arata care este stratificatia solului, care este greutatea si presiunea maxima suportata de teren, la ce nivel se afla panza de apa freatica, la ce adancime este recomandata forarea etc. Aceste date sunt utilizate ulterior la proiectarea fundatiei casei. Pe baza acestei analize, inginerii proiectanti realizeaza proiectul de structura corect dimensionat, pentru constructii cu unul sau mai multe niveluri atat superioare cat si inferioare fata de cota terenului natural.

Pentru aceasta analiza, se extrag probe din pamantul analizat, care sunt apoi duse in laboratoare specializate si supuse diferitor incercari (de tasare, de compresiune etc). Rezultatele acestor incercari sunt scrise intr-un dosar. Studiul geotehnic propriu-zis este reprezentat de acest dosar cu rezultate, impreuna cu o serie de concluzii si recomandari ale inginerilor geotehnisti.

Nu trebuie sa ne lasam atrasi de un pret foarte mic pentru a cumpara, e important ca terenul pe care dorim sa construim sa fie unul de calitate. Un studiu geotehnic ne poate furniza informatiile necesare. De aceea, pentru a fi siguri ca terenul pe care intentionam sa construim este exact ceea ce ne trebuie, e indicat sa avem un studiu geotehnic inainte de a-l cumpara.

Comentarii
* E-mailul nu va fi publicat pe site.