1 min de citit
Documentatia cadastrala

Documentatia cadastrala este documentatia intocmita de o persoana fizica/juridica autorizata de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara si care cuprinde :

     - masuratorile si datele tehnice ale unui imobil.

Documentatia in sine reprezinta un intreg dosar care se intregeste cu:

     - cerere de receptie si inscriere, diverse anexe, planuri de amplasament si delimitare, actele de proprietate, diverse certificate, adeverinte, etc., dar ceea ce va intereseaza pe dvs. ca proprietar (respectiv ce vi se elibereaza dvs.) este pad-ul (planul de amplasament si delimitare). Pad-ul reprezinta un desen al imobilului, impreuna cu un tabel in care sunt reprezentate suprafetele (daca vorbim de un teren, atunci sunt delimitate fiecare parcela in parte cu categoria sa de folosinta si cu suprafata sa), inca un tabel cu punctele de contur si distantele dintre acestea, etc. Acest pad se constituie, totodata, si ca o anexa la partea I-a a cartii funciare, parte care cuprinde descrierea imobilului inscris in respectiva CF.
     Mai departe, dupa avizarea tehnica a documentatiei cadastrale, se procedeaza la inscrierea imobilului in cartea funciara, dar este o procedura asigurata printr-un flux integrat, asa ca o data inregistrata cererea de receptie si inscriere, nici o documentatie cadastrala nu "scapa" fara a se intabula imobilul in CF (exceptie fac imobilele pentru care nu exista acte de proprietate, dar asta e o alta discutie).

     Important pentru dvs., ca proprietar, este faptul ca nu puteti perfecta nici un act de dispozitie care are ca obiect un imobil fara sa aveti aceasta documentatie cadastrala si carte funciara.

Comentarii
* E-mailul nu va fi publicat pe site.